По повод велигденските празници на ден 26.05.2019 мал концерт во нашата установа имаше АФ Плетенка за нашите штитеници.Им благодариме од срце.

На ден 19.04.2019 во напиот дом во работна посета го посети истражувачкиот тим на Стоматолошкиот факултет при У.К.И.М. Скопје, на чело со Проф.Др.Гордана Ковачевска и нејзиниот тим на соработници.

На ден 25.04.2019, учениците со нивната наставничка Јасмина од О.У. Др.Трифун Пановски се погрижија за бојадисувањето на велигденските јајца со нашите корисници, насмеани и здружени.

На ден 05.04.2019 год. во нашиот дом по повод 7-ми април Ден на здравството во соработка со Центарот за јавно здравје од Битола, беше оддржано Предавање на тема „Остеопороза-тивок убиец“.