По повод новогодишните празници на ден 26.12.2018, нашиот дом го посетија ученици од ОУ Еплида Караманди од Битола со нивните наставнички. Најмалите приредија мала забава за нашите корисници. Им благодариме за нивната посета.

Како секоја година така и оваа година во нашата установа свечено се обележува големиот празник Св. Ѓорги, патрон на нашиот дом. Благодарејќи на нашите вработени кои се погрижија за богатата посна трпеза уште еднаш свечено го прославиме празникот. По повод празникот нашиот дом го посетија бројни гости, наши соработници, подржуваци на нашата установа на кои уште еднаш ја користиме приликата да им заблагодаривме за нивната подршка. 

Учениците од Заводот за рехабилитација Кочо Рацин од Битола, приредија прекрасна приредба за нашите корисници. Истовремено здружението на пензионери Битола Донираше чаршави за нашите потреби. Им благодариме од срце.

На ден 23.11.2018 Неделата за грижа на старите лица ја заокружуваме со донација на литература од НУУБ „Св.Климент Охридски“ Битола. Им благодариме од срце на сите кои не подржуваат.