Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес ја посети јавната општинска установа Дом за стари лица „Сју Рајдер“, каде во тек се работни активности за инсталација на 30 соларни панели.

По повод православната нова година и празникот Обрезание Господово и Свети Василиј Велики во нашата установа го празнувавме Стара нова година. Во прилог фотографии од празнувањето.

Денес ги покажавме нашите бои и го поддржавме денот и месецот на ретките болести.
Голема благодарност за соработката до директорката на ООУ ,,Гоце Делчев" Битола Наташа Ставревска, учениците и вработените , за прекрасната работилница која заеднички ја реализиравме.

Бадниковата вечер во ЈОУ Дом за стари лица ,,Сју Рајдер" Битола со наслов "Запрете за миг и запејте во име на Бога".

Големиот ден Бадник беше одбележан во просториите на ЈОУ Дом за стари лица Сју Рајдер" Битола со црковна музика од Византискиот црковен хор „Св. Нектариј Битолски“, песни од ѕвездоводилките на „Бадниковите поворки“ и бадникови пакетчиња за корисниците на социјалните услуги што ги нуди установата. Сите уживаа во божиќната магија која зрачеше со мир и спокојство.