Прекрасен ден исполнет со многу љубов, насмеани лица, среќа и радост. Голема благодарност до Ц.П.Л.И.П „Порака“ - Битола за нивната дружељубивост. Благодарност до Ротаракт клуб Битола за нивното внимание на нашите кориснички по повод денот на жената 8 ми Март. Повече од сликите во прилог

“Заедничка Алтернатива“ заедно со невладините организации“22 Нентори“ и Зур “Македонски ракотворби“, со поддршка на јавните битолски претпријатија: “Комуналец“, “Водовод“, “Нискоградба“, “Пазари“ и синдикатот на РЕК “Битола“ по повод Божикните празници го посетија домот за згрижување на стари лица “Сју Рајдер“.

На ден 27.02.2019 година предавање на тема „Депресија“ одржа стручниот тим за здравствено просветување на Центар за јавно здравје. Им благодариме за соработката.

По повод новогодишните празници на ден 28.12.2018, нашиот дом го посетија ученици од ОУ Трифун Пановски од Битола со нивните наставнички. Исто како и учениците од претходните училишта приредија мала забава за нашите корисници. Им благодариме за нивната посета.