На ден 05.12.2019 во нашиот дом во посета беше министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, која оствари контакт со штитениците од нашиот дом.

На ден 29.11.2019 година во посета на нашиот дом ни беа членовите на Академијата за боречки вештини ЗА НЕД ДО Битола, им благодариме за прекрасната дружба.

На ден 03.12.2019 година во нашиот дом се одбележа „Неделата на волонтерство“. Проект поддржан од Општина Битола „Волонтирај прогресирај“. Присутни членовите на Сфера интернационал во друштво со нашите штитеници.Дел од атмосферата можете да погледнете од нашите фотографии.

На ден 26.11.2019 година во посета на нашиот дом беа волонтерите на Општинската организација на Црвен крст Битола. Мала дружба и закуска по повод, Недела на старите лица.