Домот за стари лица Сју Рајдер од Битола од 19 до 25.11.2018 година ја одбележува „Неделата на грижа на старите лица„. Целта за одбележување на неделата е да се подигне јавната свест за потребата од зголемена интеграција на старите лица во сите сфери на општествениот живот, како и потреба за обезбедување на грижа и помош на старите лица.

По повод престојниот празник 11-ти Октомври, учениците од основното училиште Св.Кирил и Методиј приредија свечена приредба за нашите штитеници од домот. 

На ден 16.10.2018 во нашата установа се одржа предавање на тема "шеќерна болест" од страна на Ц.Ј.З.Битола по повод Светската недела за борба против Дијабетесот, со што нашите штитеници подобро се запознаат со оваа болест и како подобро до превенција од истата.

На ден 02.10.2018 година по повод 1-ви Октомври, Меѓународниот ден на старите лица, нашите штитеници беа посетени од учениците на Гимназијата „Јосип Броз Тито“ каде приредија пригодна програма и мала закуска за нашите штитеници.