Сите детали во врска со сместување на лице во нашиот дом можете да ги прочитате во прилог.

За да едно лице биде сместено во Домот треба да се достават следните документи кои можете да ги најдете на нашата веб страна

 

  • Потврда од неговиот матичен лекар за здравствената состојба и
  • Барање за сместување (образец кој можи да го добиете во Домот или можете да го симнете од ВЕБ страницата).

Потребната документација можете:

  • да ја испратите по пошта,
  • да ја испратите на следната електронска адреса: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите..

Цената на месечната издршка зависи од здравствената состојба на лицето кое треба да се смести во Домот и тоа:

  • 11.737ден. за лица кои не се самостојни во извршувањето на потребите и
  • 9.711 ден. за лица кои се самостојни во извршувањето на потребите.

Договор за сместување не склучуваме со лицата кои треба да се згрижат, туку со лице кое во негово име ќе ги прифати условите во договорот за сместување и ќе се обврзи да ги сноси месечните трошоци, без разлика на видот на личните примања на лицето кое се сместува.

НАПОМЕНА: Заради заштита од заразни болести, при сместувањето, задолжително се приложува негативен тест за Ковид-19, изработен во лиценцирана лабараторија, не постар од 72 часа.

Сними БАРАЊЕ ЗА СМЕСТУВАЊЕ на следниот линк.